Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

munkás mindennapok

Proletarhero, rémálommá vált álmaiból felébredve, ott hagyja az általa képviselt kompromisszumot nem ismerő, radikális vendéglátást, és egy jobb élet reményében, beáll dolgozni -három műszakban- egy gyárba.

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

mások mondják:

  • Csaba Élő: hááát! PZ ugy látom , zajlik az élet kőrülőtted! (2013.08.20. 21:18) THE END!
  • Csak egy senki: @tulipánosfanfan: Előre is hálásan köszönöm. A gondot nálam egy fura jelenség és annak továbbgond... (2013.03.13. 00:59) 2013 március 9 szombat
  • guy fawkes: @Csak egy senki: Kedves, mindez idáig kitartó olvasóm! mivel amúgy is kicsi tábor olvas (moi), ezé... (2013.03.12. 08:46) 2013 március 9 szombat
  • Utolsó 20

útjelzők

amnesia (7) de (36) dongó (13) égbolt (7) fészek (5) hétköznap (35) kood (36) korai öröm (6) meló (5) munka (59) születésnap (5) the (8) Címkefelhő

2011. október 27. csütörtök. Harmincadik napom a gyárban

guy fawkes 2011.10.28. 16:14

Szóval, ma délután hatkor kezdem a robotot. Az előző műszakban vendégszerepelek. A műszakvezető nem túl szimpatikus, nekem kicsit arrogáns, de nincs konfrontáció. Az olajteknő meneteit kell ellenőriznem lámpával, hogy van-e bennük forgács. Forgács egyikben sincs, viszont van millió menet. Döcögve haladok.  Négy helyett csak két és fél órára van meg a normám. Mindegy.

 

Megjött a műszakom. A műszakvezetői asztal körül csoportosulunk. Roli -a műszakvezetőm- kezében a munkák listájával vígyeli az embereket és osztja a feladatokat. 

-Peti (ez vagyok én), meg ti hárman csináljátok a harmincegy dét. 
Ez annyit jelent, hogy vár a szíjtárcsa. Némi módosítás a munkautasításban, így ez már a tizenkettedik verzió. Én csinálom a radiális mérést, így egy kicsit előre tudok dolgozni. Jól haladunk. Éjfélre megvagyunk tizennégy tárolóval..(Húsz a norma nyolc órára.) Közben online hallgatom a Tilost. Szigorú drum'n'bass-t nyomnak. Munkához ideális, adja a ritmust. Hajtom a csavarokat az új -Milwawke- akkus csavarhúzóval. Olyan nyomatéka van, hogy szinte kitépi a kezem. A cirkáló meg sem várja, hogy elkészüljünk a palettával, hetesével viszi őket a sorra. Sürgős a meló. Kettőkor kajaszünet. Ma is szalonnázom. Fél négyre készen vagyunk huszonöt tárolóval. Másfél óra mojolás, kávézás. cigizés, dumálás. Kimegyek cigizni, de nem a dohányzóhelyre. Az túl feltűnő. A sátor mögé. Leülök. Fújom a füstöt. Kismacska jön. Észrevesz, figyel. Nyávogok. Megint nyávogok. Visszanyávog. Továbbmegy, nyávogok, megáll, figyel. Elindul, megint nyávogok. Megáll, figyel, ezzel egy darabig elszórakozunk. Megunom. azért ... egész jól elvagyok. Bemegyek. Jön Roli:
-Végeztetek?
-Igen. Van két óra plusszunk.
-Jó. A másik oldalon van még tárcsa. Csináljátok, hogy a másik műszaknak ne nagyon maradjon.
Fél hatkor már és még, mi dolgozunk. A nyolc óra alatt megcsináltam négyszázhatvannégy szíjtárcsát, be- és kicsavartam ezerháromszázkilencvenkét csavart, ezzel tizenegy egész hat tized órányi normát teljesítettem hat óra alatt.
(részlet Pjotr Zolinovszkij munkásnaplójából. ... és csengjen füledben Both Béla hangja a "Tavasz 17 pillanatá"-ból :) )
Öt ötvenkor át- és beöltözve várom a hat órát. Hat nulla nyolckor elhagyom a bázist.
Otthon forró fürdő, hajmosás, alvás a Szerelmem mellett.  
Este reggae buliba készülünk Szerelmemmel. A Green synapsis játszik. Ancsi az énekes.
-Most pedig szóljon a régi kedvenc a nyolcvanas évekből.

Címkék: munka reggae uk green hétköznap warhead subs synapsis

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gavroche.blog.hu/api/trackback/id/tr143336486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása